Många drömmer om att kamma hem storvinsten. Vissa blir rika på det sättet utan att ha särskilt djupa kunskaper om de objekt de spelar på. Det handlar helt enkelt om tur. Bakom varje turlig spelare står dock en hel del spelare som gått med förlust på sina insatser. Om inte den grundregeln gällde skulle det inte finnas några spelbolag över huvud taget. Det finns dock även en kategori spelare som satsar mer långsiktigt och som försöker vinna på odds genom skicklighet snarare än tur. Då gäller det att vara mer långsiktig i sitt tänkande. Här ska vi titta mer på hur man kan vinna på odds med en långsiktig strategi.

Betta onine på fotboll

Vinna på odds genom kunskap

Att spela på odds handlar om att hitta odds som är för högt satta i relation till hur stor chans det är att de slår in. Ett sådant odds indikerar ofta att oddssättaren har missat någon detalj eller så kan spelaren, genom sin kunskap, se att det finns pengar att tjäna. Ett spelbart odds innebär inte alltid att det är särskilt troligt att det slår in. Att vinna på odds i längden handlar om att satsa på hundratals objekt varje vecka (eller till och med dag) och i längden kan man vinna mer på det fåtal högoddsare som slår in än man förlorar på dem som inte gör det.

Att vinna på odds genom att vara kunnig handlar till viss del om att specialisera sig. Det går inte att ha stora kunskaper om allt som man kan spela på. Även enskilda sporter kan vara allt för breda kunskapsområden. Det är bättre att bli expert på en specifik fotbollsliga eller en udda sport som inte så många intresserar sig för. Då kan det ofta vara så att man vet mer än dem som sätter oddsen och därför har lättare hittar spelbara odds. När det gäller de populäraste spelobjekten, som stormatcher i fotboll, är i regel oddsen satta på ett sådant sätt att de ger en liten fördel till spelbolaget.

Betting tangentbord

Leta efter bonusar och live-spel

Idag är det stor konkurrens om spelare i bettingvärlden. Det finns helt enkelt många spelbolag som vill ta marknadsandelar och de tävlar med varandra genom att erbjuda generösa bonusar. Det ska man försöka utnyttja som spelare. Man kan nämligen höja sina chanser för att vinna på odds genom att alltid försöka spela där man får en bonus på sin insättning. Bonusen minskar spelbolagets fördel i långa loppet. Det gäller dock att läsa villkoren noga för ibland innebär omsättningskrav och andra finstilta paragrafer att en bonus ser mer attraktiv ut än den egentligen är. För att utnyttja bonusar maximalt bör man ha konton hos flera olika spelbolag.

Att ha flera spelkonton har även den fördelen att man kan välja det bästa oddset för det spelobjekt man vill satsa på. Bolagen sätter dem nämligen oberoende av varandra. Ett annat bra tips för alla som vill vinna på odds är att följa matcher eller tävlingar live och basera satsningarna på vad som händer, i till exempel fotbollsmatchen. Då har man mer information att utgå från än vad som syns på en resultattavla. Spelbolagens odds förändras ofta genom matematiska algoritmer, snarare än sådan förstahandskunskap.

Betting på sport

Vinn på odds i längden

Många försörjer sig faktiskt genom att vinna på odds genom att satsa långsiktigt och ofta. Det blir nästan som ett yrke för vissa. Vill man öka sina möjligheter att vinna på odds på det sättet gäller det att inse att kunskap är den viktigaste resursen. Kunskap om de objekt man spelar på men även om var man för tillfället kan få fina bonusar och om vilka spelbolag som är kända för att erbjuda bra odds på de sporter och andra spelobjekt som man i första hand satsar på. Många framgångsrika spelare väljer att specialisera sig och spelar bara på till exempel tennis eller fotbollsmatcher i en specifik liga. Att kunna mer än dem som sätter oddsen, är målet.